Diş İmplantı
Bizzat herkesin gözlemlediği üzere teknoloji hızla ilerliyor. Kuşkusuz her alanda olduğu gibi diş hekimliğide bu teknolojilerden son derece yüksek oranda faydalanmakta. Yıllar öncesinin diş tedavileri ile günümüz teknoloji destekli tedaviler karşılaştırıldığında aradaki fark devasa boyutlarda.
Teknoloji dedik. Diş hekimliğine çok fazla faydası olduğunu belirttik. Elbette bu fayda diş tedavilerinde teknoloji destekli yepyeni tedavi metodlarınında ortaya çıkmasını sağladı. Bu metodlardan biride İmplant Tedavisi. Daha öncesinde kullanılan köprü ve protez tedavilerine karşı çok kaliteli bir alternatif olarak sunulan implant diş tedavisi hastalarımız tarafındanda da oldukça fazla tercih edilmeye başladı.
Bu aşamada Diş İmplantı nedir şeklindeki merakı gidermek açısından bilgi vermemiz oldukça uygun olacaktır.
Diş İmplantı Nedir
Diş İmplantı kısaca değişik etkenlerle eksilerin dişlerin tedavisi amacıyla kullanılan ve çene kemiğinin içine monte edilen titanyumdan üretilmiş vidalardır. Diş protezi bu vidaların üzerine yerleştirilir. Böylece eksilen dişin yanındaki dişlere zarar verilmeden teknoloji uyumlu bir tedavi uygulanmış olur. Diş kökü görevini eksiksiz bir şekilde yerine getiren Diş İmplantı vasıtası ile artık sorunsuz bir şekilde konuşup, gülebilir, yiyip içebilirsiniz.
Diş İmplantı Kimler İçin Uygundur
Diş İmplantı 18 yaş ve üzeri tüm sağlıklı hastalarımıza rahatlıkla uygulanabilir. Sonuçlar çok memnun edicidir. Tedavi öncesi çekilen röntgenlerle çene yapısının Diş İmplantına uygunluk seviyesi tespit edilir. Sonrasında hemen tedavi işlemi başlatılır.
Fakat aşağıdaki özel durumlarda belirli bir bekleme süresi vardır;
- Kan sulandıran ilaç kullanan hastalarımızın tedaviden önce ilaçları kesilir.
- Şeker hastaları için hastalığın düzene girmesi beklenir.
- Kemik erimesi rahatsızlığı olan hastalarımızın hastalıkları ile ilgili tedavi sürecini iyi seviyede tamamlamaları beklenir.
Diş İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır
Öncelikle detaylı ve kaliteli bir muayene ve röntgen çekilir. Sonrasında her iki çene kemiği ve dişlerden ölçü alınır. Diş İmplant Tedavisi aşamasında hastamıza hafif bir sedasyon uygulanır. Sedasyon derinliği ayarlanabilen uyku halidir. Diş İmplantının yerleştirilmesi işlemi tek aşamalı yada iki aşamalı olmak üzere iki metoddan biri ile yapılır. Tek aşamalı metodda implant yerleştirildikten hemen sonra geçici başlık takılır.
İki aşamalı metodda ise diş implantı takıldıktan sonra implantın üzeri diş eti ile kaplanıp kapatılır ve iyileşmeye sürecine bırakılır. Sonrasında protez başlıklar takılır. Tabiki bu iki metodda da geçici bir köprü yapılır ve alt çene için 3 ay, üst çene için ise altı aylık iyileşme süreci için beklemeye geçilir.
Bazı durumlarda dental implantların üstüne yeni dişler hemen uygulanabilir. Hastamız sorunsuz bir şekilde konuşup gülebilir yiyip içebilir.
Tabi birde Zirkonyum implantlar vardır. Bu tip İmplantlar titanyumdan üretilmiş implantların direnç gücünü artırmak amacıyla üretilmiş yeni nesil implantlardır. Daha çok çene kemiği dar olan hastalarımız için dayanıklılığı artırma amacıyla kullanılır. Titanyumla zirkonyum implant arasındaki tek fark dayanıklılık gücüdür.
Zirkonyum implant bu amacının yanında diş kaplaması tedavisinde de kullanılmaktadır. Zira Zirkonyum İmplant ışığı yansıtma özelliği ile hastanın doğal dişinine en yakın beyazlıkta olduğu için estetik açıdan da çok fazla tercih edilir.
Zirkonyum İmplantın Diğer Özellikleri;
- Aşınmaya sebep olmaz
- Zamanla renk değiştirmez.
- Ağızda metalik bırakmaz.
- Vücuda herhangi bir zararı yoktur
Arama kelimeleri : Diş implantı nedir? – diş implantı – diş implant tedavisi – implant tedavisi
Sizden Gelenler