Diş Taşı Temizliği

Ağız ve Diş Sağlığınıza Özen Gösterin

Diş Taşı Temizliği

diş taşı

Ağız ve diş bakımı yeteri derecede yapılmadığı durumlarda yada daha başka sebeplerle bir süre sonra diş yüzeyinde kahverengi lekeler oluşmaya başlar. Bu oluşum bakteri plağıdır. Bu yapı zaman içinde daha sert bir şekle diş taşı dediğimiz oluşuma dönüşür.

Diş taşı oldukça sert bir yapıdadır. Bu sert yapı zamanla daha fazla artarak diş etlerinin sağlığını tehdit etmeye başlar. Bu süreçte diş etleri sürekli kanamalı ve iltihaplı bir duruma gelir. Daha çok alt kesici dişlerin iç yüzey kısmında ortaya çıkar zira bu alan en fazla göz ardı edilen bölgedir.

Unutulmaması gereken şu ki, Diş Taşı eğer uzun süre diş üzerinde kalmaya devam ederse, buradaki tüm yapının sağlığını olumsuz etkiler. Dişlerde çürümeyle başlayan daha sonrasında iltihaplanma hatta kemik kaybına kadar giden çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir

Bu kendi kendine aşılacak bir süreç değildir. Zira Diş Taşı bir defa oluşup diş yüzeyine tamamen yerleşmişse bu aşamadan sonra ancak uzman bir diş hekiminin müdahalesi ile temizlenebilir. Diş hekiminin yapacağı bu işlem diş taşı temizliği bir diğer ifadeyle detertraj olarak adlandırılır. Düzenli periyodlarla diş taşı temizliği yaptırmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Diş Taşı Temizliği Zararlımı

Hayır. Zira Diş Taşı Temizliği için kullanılan teknolojik donanımlı aygıtlar tedavi sırasında diş yüzeyine herhangi bir hasar yada zarar vermemektedir. Dahası tam aksine diş taşı temizliğini düzenli ve periyodik olarak yaptırmamak bir süre sonra ciddi zararlara sebebiyet verecektir.

Diş Taşı Oluşumu Engellenebilirmi?

Evet. Ancak bunun için çok ciddi gayret gerekmektedir. Örneğin her gün 2 defa yeterli sürede ve uygun biçimde yapılan diş fırçalama işleminin yanı sıra diş ipi kullanımı ağıza duş uygulaması ve  ağız gargarası yapmak ideal bir ağız bakım işlemidir.

Düzenli olarak bu şekilde yapıldığı takdirde diş taşı oluşumu çok büyük ölçüde engellenmiş olacaktır. Ancak tabiki bunun yanında sürekli ve düzenli olarak rutin diş hekimi ziyaretlerinizi aksatmamalısınız.