Telsiz Diş Tedavisi

Ağız ve Diş Sağlığınıza Özen Gösterin

Telsiz Diş Tedavisi

Diş estetiği sanılandan çok daha önemli, çok daha kritik bir konuyu oluşturur. Bu anlamda rahatsızlık hisseden hemen hemen herkesin bazı sıkıntıları aşması için bir takım tedavi yöntemleri geliştirilir. Örneğin dişlerde çapraşıklık, bozukluk ya da düzensizlik varsa, bir takım ortodonti tedavileri ve çeşitli diş teli tedavileri ile bu sorunları ortadan kaldırmak mümkündür.

Fakat elbette diş teli tek çözüm değildir.  Zira uzmanlara göre telsiz diş düzeltme işlemleri de yoğun olarak yapılmakta ve başarılı şekilde tamamlanmaktadır.  Dolayısı ile dişe herhangi  bir tel takılmasına gerek kalmadan tedavi uygulamak mümkün. Dahası tedavinin içinde tel ya da farklı bir materyal kullanılmaması da çoğu hastayı bu alana çeker.

Doğru yöntemler ve ilgili malzemeler ile sürdürülen telsiz diş düzeltme uygulamaları sayesinde çok sayıda hasta daha düzgün, daha estetik bir diş yapısına kavuşmuş olur. Ayrıca, sadece dış görünüş olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir öğütme, çiğneme ve beslenme için de bu tedavinin ardından kişiler ihtiyaç duydukları diş yapısına da sahip olurlar. Böylece hem diş sağlığı, hem de diş estetiği yönünden başarılı bir süreç tamamlanır.

Peki Diş Teli Takılmadan Yapılan Tedavi Nasıl Oluyor?

Giderek daha çok gelişen diş hekimliği teknolojisinin bir kolu olarak tedavi metodları arasına giren Telsiz Ortodonti Tedavisi bu aşamada oldukça büyük kolaylık.  Bu metodda şeffaf braket yani şeffaf diş plağı kullanılıyor. Özel malzemeden yapılan şeffaf diş plağı ve apareylerin oldukça sağlıklı bir şekilde rahatça kullanılabileceğini belirten ortodonti uzmanları bu açıklama ile konununda netleşmesini sağlamış oluyorlar.

Hastanın dişlerinin yapısı ve mevcut şekline göre hazırlanan şeffaf plakların üretimi 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak yapılır.  Her bir plak 0,5 mm düzeltilmiş halde plağın içine girmeye zorlanan ve böylece hareket etmesi sağlanan dişler için telsiz diş tedavisi işlemi başlamış olur.

Telsiz Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Telsiz diş tedavisi planlanmadan önce hastanın ağız ve diş yapısının bu tedavi için uygun olup olmadığı incelenir.  İnceleme sonuncunda tedaviye karar verildiği takdirde uygulama süresi ve bu arada kaç adet şeffaf braket ( plak ) kullanılacağı hakkında hastaya detaylı bilgi verilir. Dişlerin fotoğraflarının çekilip ölçülerinin alınmasıyla birlikte tasarım aşamasına geçilir.

Telsiz diş düzeltme aşamasında hastalara iki haftalık sürelerle değiştirilmek üzere set halinde şeffaf plakları verilir.  Bu yüzden hastanın invisalign tedavisi muayeneleri diğer tedavilere göre daha sık olabilir. Hastanın diş yapısına göre ortodonti uzmanı hekim dişlerde hafif aşındırmalar yapabilir. Şeffaf plak tedavisi bittikten sonra geceleri pekiştirme amaçlı plaklar da kullanılabilir.

Metal diş tellerine göre daha yavaş sonuç verse de estetik açıdan çok kullanışlı olduğu için şeffaf plak tedavisi son yılların en gözde ortodontik tedavi metodlarından biri olmaya devam ediyor.